4 fordele ved at spise kirsebær

4 fordele ved at spise kirsebær - Naturelle.dk

Kirsebær er fulde af flavonoider, antioxidanter og hjælper med at beskytte vores krop mod inflammation og alvorlige sygdomme som eksempelvis kræft. Kirsebær er en meget populær frugt, som er elsket af mange mennesker. De smager sødt, lækkert og er fyldt med saft. I denne artikel ønsker jeg at dele fordelene ved at spise kirsebær med jer.

En undersøgelse fra 2018 fremviser mange fordele ved at spise kirsebær. Forskere fandt, at indtagelse af kirsebær og produkter fremstillet af kirsebær hjælper med at bekæmpe infektioner, reducere muskelsmerter, stabilisere kolesterol, blodtryk og reducerer ligeledes symptomer på gigt- og søvnmangel.

Ny forskning har også påvist, at kirsebær hjælper med at fjerne overskydende kropsfedt og øge melatonin, hvilket markant forbedrer en god søvn. Kirsebær indeholder høje niveauer af antioxidanter, som bekæmper frie radikaler og beskytter vores celler.

Kirsebær er en lavkaloriefrugt, rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter, især kalium og C-vitamin.

Kirsebær har højt indhold af kalium

Kalium er et vigtigt mineral, der spiller en central rolle i kroppens funktioner. Her er nogle af de vigtigste fordele ved kalium:

En kop kirsebær dækker en stor del af din anbefalede daglige værdi af kalium. Mens du nyder denne lækre kaliumrige snack, giver du din krop et nødvendigt mineral, som understøtter funktionen af flere organer.

Kalium er vigtigt for hjertet, nyrerne, hjernen og muskelvæv. Det reducerer risikoen for slagtilfælde, hjælper med at lindre hypertension og højt blodtryk, kan mindske muskelkramper og forbedre muskelstyrken. Derudover er kirsebær gavnlige under graviditet, da de indeholder kalium, som er nødvendigt for at opretholde væske- og kemisk balance, når dit blodvolumen øges.

Kirsebær hjælper med at reducere fedt i blodet

Forskning viser, at indtagelse af kirsebær hjælper med at sænke koncentrationerne af fedtstoffer i blodet. Kirsebær har et lavt kalorieindhold og hjælper derfor med at reducere fedtindholdet i blodet. Kirsebær har en tendens til at reducere infektion og fedt i blodet, hvilket bidrager til at forbedre hjertesundheden og reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Kirsebær er en naturlig antiinflammatorisk middel

En antiinflammatorisk middel har evnen til at nedsætte betændelser forårsaget af kroppens egen reaktion på udefrakommende stoffer. Kirsebær indeholder melatonin, et hormon, der er afgørende for vores søvn. Melatonin i kirsebær kan fremkalde en følelse af ro og lindre søvnløshed, hovedpine og irritabilitet. Desuden har melatonin stærke antiinflammatoriske egenskaber.

Kirsebær indeholder også anthocyaniner, som er stærke antioxidanter. Disse stoffer giver kirsebær deres dybe farve og hjælper med at neutralisere de frie radikaler, der forårsager celleskader og inflammation. C-vitamin i kirsebær styrker immunforsvaret og hjælper kroppen med at bekæmpe infektioner.

Kirsebær i traditionel medicin

I kinesisk medicin bruges kirsebær til at styrke blodcirkulationen. Kirsebær anvendes også til at forbedre hudens sundhed og lindre udmattelse og træthed. Det menes, at kirsebær styrker blodet og afgifter kroppen, samtidig med at de lindrer fordøjelsesproblemer som diarré, forynger kroppen og stimulerer appetitten.

Kirsebær er kendt for deres indhold af stærke antioxidanter, og traditionelle behandlere bruger kirsebær til at hjælpe patienter med sygdomme forårsaget af inflammationer, såsom gigt.


Om sommeren er der rig mulighed for at finde friske kirsebær i supermarkederne. Heldigvis kan man også købe frosne kirsebær året rundt, som kan bruges i smoothies, yoghurt og müsli – kun fantasien sætter grænser. Husk at inkludere kirsebær i din kost!