En kort historie og anvendelse af  æteriske olier

 Der er  historiske beviser på, at brugen af  æteriske olier i gamle civilisationer i Kina, Indien, og Egypten går helt tilbage til 2000 f.Kr. I mange civilisationer rundt omkring i verden, kendte folk til værdien og virkningen af æteriske olier. I Ayurvedisk lægekunst (Ayurvedisk medicin er en traditionel lægekunst som udøves i Indien og på Sri Lanka)  anser man urter og aromaer som en vigtig del af helbredelsesfilosofien. Ayuveda (videnskab) har eksisteret i Indien i over 5000 år.  Ayuveda lægekunst påstår, at der ikke findes noget helbredende universalmiddel som egner sig til alle. I Ayurveda skal den enkelte behandles individuelt.

Den største og nyttige viden omkring æteriske olier kommer fra de gamle egyptere. De gamle egyptere havde viden omkring hvordan de kunne udvinde olierne fra de forskellige planter.  De lærte at destillere planterne. De havde også viden om de æteriske oliers helbredende egenskaber. Udover det brugte de gamle egyptere æteriske olier for at parfumere og rense  kroppen. Man havde også en overbevisning om, at kroppen skal holdes ren og smuk hvis man ønsker at opnå en højere spiritualitet.

 

Hvad er æteriske olier ?

 Æteriske olier er aromatiske flygtige olier som er destilleret fra buske, blomster, blade, urter, planter, frugtskræller, frugtkerner, træer, frugter, frøer, krydderier og bark. Æteriske olier er en absolut essentiel del af planternes overlevelse. Planterne ville dø uden dem. Æteriske olier er den frigivne “essens” som planterne indeholder. De spiller den samme rolle i planterne som blod spiller i kroppen. De transporterer næringsstoffer til cellerne.

De indeholder ilt, aminosyrer, mineraler og antioxidanter, som føres direkte ind i cellekernen. Æteriske olier er 50 -70 gange mere behandlingsmæssigt kraftige end de urter og planter som de udvindes fra. Igennem dampdestillation, hvor man nedbryder cellevæggene og essensen,  bliver 98% af de livsnødvendige stoffer som er ansvarlige for planternes heling fordampet. Det er derfor æteriske olier er væsentligt mere effektive til at helbrede end planter og urter.

Kvalitet af æteriske olier

Der er mange æteriske olier på markedet og nogle gange kan det være utrolig svært som forbruger at vide hvilken olie bør man vælge.

Når du køber æteriske olier er det vigtigt at vælge olier som har gode terapeutiske egenskaber. Det vil sige olier der stadig indeholder de helbredende egenskaber fra planterne, som kan hjælpe med at hele både krop og sind.

Sandheden er, at der er nogle syntetiske dufte der sælges som  æteriske olier. Syntetiske dufte er kun baseret på  kemiske stoffer. De har ingen helbredende evner og nogle af disse stoffer kan være direkte farlige for dit helbred.

På Naturelle.dk lægger vi meget vægt på at sælge autentiske og rene æteriske olier til vores kunder. Vi har en stor interesse indenfor æteriske olier og aromaterapi og  elsker selv at anvende æteriske olier privat. Med mange års erfaring med brug af olierne, har vi virkelig styr på kvaliteten af vores olier.

Alle vores olier har gode terapeutiske egenskaber.

Hvorfor bruge æteriske olier?

Æteriske olier indeholder terapeutiske egenskaber fra de planter som de udvindes af. De har evner til at helbrede sygdomme, de virker opkvikkende på krop og sind og har evnen til at jage dystre tanker væk. De trænger hurtigt ind i hudens væv for at påvirke alle celler i kroppen.

Ifølge forskere fra Wien kan æteriske olier stimulere blodgennestrømmingen, hvilket kan være med til at øge ilt og næringsstoffer til kroppen.

Æteriske olier indeholder stoffet sesquiterpen, som har evnen til at transportere ilt direkte ind til hjernen. Disse fantastiske  aromatiske planteolier har mange flere egenskaber som er afhængige af de planter, urter og blomster som de er udvundet fra. Man kan karakterisere dem som antibakterielle, antivirale, antiseptiske, antiparasitiske, anti-infektiøse og antimikrobielle. Ved at diffusere æteriske olier i luften ved brug af en duftdispenser, renser du luften og du fjerner også lugte fra madlavning, bakterier, skimmel og dyr. Der opstår en frisk og aromatisk duft i det område man diffuserer olien i. Æteriske olier styrker følelsesmæssigt, fysisk og åndeligt velvære.

Find vores æteriske olier her : http://naturelle.dk/index.php/hudpleje-personlig-pleje/aeteriske-olier Anvendelse af æteriske olier

Der er mange måder du kan anvende og udnytte dine æteriske olier på. I denne artikel fokuserer vi kun på fem effektive måder, hvorpå du kan få mest ud af dine æteriske olier.

Aromaterapi ved brug af duftdispenser

Aromaterapi duftdispenser er en god og sikker måde at give nyt liv til dit hjem med masser friske dufte og aroma. De dufte du trækker ind i forbindelse med diffusion har en stor indflydelse på dit helbred og dit sind.

Aromaterapi kan udføres på flere forskellige måder

1.  Diffusér æteriske olier i luft ved brug af duftdispenser

 Dryp 3-8 dråber æterisk olie i duftdispenseren (Du kan bruge en eller flere olier)

 2.  Indånd æteriske olier

 Indånd æteriske olier direkte gennem næseborene ved at duppe et par dråber på dit håndled eller på en ren stofklud.

Dette er en super nem måde at anvende æteriske olier på. Du kan have din olie i din taske og bruge den lige når du har behov for det.

3. Massage med æteriske olier

Naturlige og rene æteriske olier er mange gange mere koncentreret end planterne de udvindes fra. Derfor anbefaler vi at olierne skal ALTID fortyndes med basisolier ( bæreolier) inden du bruger dem til massage.

Du kan også modtage massageterapi fra en professionel massør med anvendelse af æteriske olier

For at blande din egen massageolie med æterisk olie kan du blande således:

100 ml basisolie ( bæreolie) det kan være arganolie, kokosolie, mandelolie, jojobaolie eller hybenkerneolie. Tilføj ca. 20-25 dråber æterisk olie til olien.

4. Slap af i bad med æterisk olie

Kom æteriske olier i dit badevand for at skabe et aromatisk bad. Det er en luksuriøs måde at slappe af på efter en lang arbejdsdag.  Bland ALTID æteriske olier med havsalte eller olier før du kommer den i badevandet.

Dosering: 5- 10 dråber æteriske olier blandet med ½ - 1 kop salt eller olier.

5. Dampbehandling med æteriske olier

Ansigtsdampbehandling er en god måde at rense din ansigtshud effektivt på, og du forebygger også fremtidig forekomst af bumser, urenheder og hudorme. Til dampbehandling anbefaler vi følgende æteriske olier Oregano, rosmarin, eukalyptus og tetræolier er fantastiske til den behandling .

Dosering: 3-5 dråber æterisk olie til en balje med varmt vand.

Dæk hovedet med et håndklæde og lad dit ansigt cirkulære indenunder håndklædet.


Find vores æteriske olier her : http://naturelle.dk/index.php/hudpleje-personlig-pleje/aeteriske-olier