Vestafrikansk opskrift: Velsmagende tomatsauce med makrel og æg

Vestafrikansk opskrift: Velsmagende tomatsauce med makrel og æg - Naturelle.dk

En velsmagende tomatsauce med makrel og æg. Denne tomatsauce smager virkelig godt, og du kan spise den som den er, enten sammen med brød eller ris.

Opskriften er til 2 personer, perfekt til en dejlig middag for to!

Ingredienser:

  • 500 g friske tomater (bland blomme- og cherrytomater for ekstra smag)
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 fede hvidløg
  • 1 løg
  • 1 røget makrel
  • 80 g rejer
  • 1 bouillonterning
  • 1 frisk chili
  • 10 g frisk ingefær
  • Peber
  • Karry 
  • 2 æg
  • Fennikelpulver efter smag
  • Salt efter smag
  • Tilbehør: Ris eller brød

Fremgangsmåde:

  1. Skær løget i små stykker, og steg det sammen med karry i en gryde, indtil det er mørt.
  2. Kog æggene hårdkogte.
  3. Blend tomater,hvidløg, chili, rød peber, rejer og ingefær i en blender, indtil det er en jævn blanding.
  4. Hæld blandingen i gryden, og smag til med peber, salt og fennikelpulver.
  5. Tilsæt bouillonterningen for ekstra smag.
  6. Fjern benene fra makrellen, og skær den i stykker. Kom makrelstykkerne i saucen.
  7. Lad saucen koge sammen med makrellen i ca. 5 minutter. Hvis smagen er for intens, tilsæt lidt vand for at justere.
  1. Servér retten med de hårdkogte æg, enten ved siden af eller i saucen. Som tilbehør kan du bruge ris eller brød.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velbekomme!

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.