En velsmagende tomatsauce med makrel og æg. Denne tomatsauce smager virkelig godt, og du kan spise den som den er, enten sammen med brød eller ris.
Opskriften er til 2 personer, perfekt til en dejlig middag for to!
Ingredienser:
- 500 g friske tomater (bland blomme- og cherrytomater for ekstra smag)
- 1 rød peberfrugt
- 2 fede hvidløg
- 1 løg
- 1 røget makrel
- 80 g rejer
- 1 bouillonterning
- 1 frisk chili
- 10 g frisk ingefær
- Peber
- Karry
- 2 æg
- Fennikelpulver efter smag
- Salt efter smag
- Tilbehør: Ris eller brød
Fremgangsmåde:
- Skær løget i små stykker, og steg det sammen med karry i en gryde, indtil det er mørt.
- Kog æggene hårdkogte.
- Blend tomater,hvidløg, chili, rød peber, rejer og ingefær i en blender, indtil det er en jævn blanding.
- Hæld blandingen i gryden, og smag til med peber, salt og fennikelpulver.
- Tilsæt bouillonterningen for ekstra smag.
- Fjern benene fra makrellen, og skær den i stykker. Kom makrelstykkerne i saucen.
- Lad saucen koge sammen med makrellen i ca. 5 minutter. Hvis smagen er for intens, tilsæt lidt vand for at justere.
- Servér retten med de hårdkogte æg, enten ved siden af eller i saucen. Som tilbehør kan du bruge ris eller brød.