Afrikansk sort sæbe

Afrikansk sort sæbe har været anvendt på det afrikanske kontinent i generationer. Sæben er særlig kendt blandt vestafrikanske folk. 100% naturlig sæbe uden konserveringsmidler, farve eller duftstoffer. Afrikansk sort sæbe er blandt verdens sundeste og mest helende sæber.

Sæben plejer hud og ansigt, og bekæmper psoriasis, akne, dermatitis, eksem og andre hudproblemer. Sæben fremhæver og udjævner hudens naturlige farve.

Mange gravide kvinder bruger sæben som kur under og efter graviditeten for at undgå tør hud, strækmærker og andre hudirritationer, der opstår under graviditeten på grund af hormonelle  forandringer i kroppen.

Afrikansk sort sæbe er oprindeligt fra Nigeria. Den første produktion af sæben fandt sted blandt den befolkningsgruppe som hedder Yoruba. Det var kvinderne der producerede og solgte sæben i deres lokalsamfund. Kvinderne var handelskvinder, og derfor tog de til nabolandene som ligger omkring Nigeria for at sælge sæber og andre produkter. Således har de andre vestafrikanske lande fået kendskab til den sorte sæbe.

I dag bliver sæben stadig produceret i lokalsamfund i mange lande i Vestafrika. Kvinderne etablerer foreninger, hvor de hjælper hinanden med at producere sæber og andre skønhedsprodukter.

Der findes mange slags afrikanske sorte sæber, men de mest kendte afrikanske sorte sæber i Vestafrika i dag er dem fra Ghana og Nigeria. Men kvaliteten er forskellig.

Den kvalitet af afrikansk sort sæbe der bliver tilbudt på Naturelle.dk er fra Ghana. Produktet er fuldstændig håndlavet.

Vores sæbeproducenter er valgt på baggrund af sæbens kvalitet, hygiejne og omhu under fremstillingen af sæben samt kvindernes effektivitet og sammenhængskraft.

Kvinderne er dygtige og ressourcestærke. De har en stor ekspertise i fremstilling af sort sæbe, da fremtillingen er gået i arv i generation efter generation i deres lokalsamfund.


Ingredienser

Den traditionelle afrikanske sorte sæbe indeholder vand, naturligt sheasmør, palmeolie, palmekerneolie, kokosolie, kakaosmør, kakaopulver, asken af palmeblade eller sheatræets bark. Sæben bliver produceret på basis af gode planteolier, der plejer og healer huden.

Sheasmør

Sheasmør fremstilles af sheatræet, der vokser vildt på savannen i flere vestafrikanske lande. Frugterne er 3-5 cm lange og består af frugtkød og kerne.

Farven er gulgrøn, og frugten har en sød smag. De afrikanske folk har i flere århundreder anvendt kernerne og fedtstoffet til mad, medicin, hudmidler

og som beskyttelse mod solen. Frugtens kerner knuses og fedtstoffet presses ud. Sheasmør er meget hudvenligt og har mange gode egenskaber.

Forsøg med sheasmør har givet gode resultater ved tør hud, solskader og eksemer, især psoriasis. Smørret har et naturligt indhold af det sårlægende

allantoin, desuden vitamin E og karotin (pro A-vitamin)


Kakaosmør

Kakaotræet er et tropisk stedsegrønt træ, der bliver 5–12 meter højt. Blomsten sidder direkte på stammen, og fra den udvikles op til 25 cm lange

og agurkelignende gulbrune frugter. Inde i frugterne findes 20-40 kakaobønner. Der er 45% fedtstof i bønnerne.

Kakaosmør  fremstilles ved udpresning af den opvarmede kakaomasse. Smørret er gulligt-hvidt og har en behagelig lugt.

Kakaosmørret indeholder ingen flerumættede fedtsyrer og har derfor en ret god holdbarhed. Kakaosmør er nærende og beskyttende for huden.

Som alle andre fedtstoffer med mange mættede fedtsyrer er det især godt til tør hud.

Kakaopulver

Kakaopulver blødgør og gør huden fast. Den har en høj antioxidante og antiinflammatorisk som blokerer skadelige frie radikaler i kroppen.

Kakaopulver har en god mængde af vitamin C og magnesium, som hjælper med at beskytte huden og holde den sund.

Kakaopulver hjælper med at øge og beskytte blodtilførslen til huden, holder huden sund og glødende. Den hjælper med at forbedre hudens teint. Det giver også fugt til huden, da kakao indeholder et råt enzym, som reparerer cellen og dens foryngelse.


Kokosolie

Kokosolie udvindes af nødder fra kokospalmen. Olien er et fast fedtstof, der først bliver flydende ved 25–28 graders temperatur.

Den er hvid med sødlig duft og smag. Kokosolie anvendes i mad og til fremstilling af sæber. Til stegning er den yderst anvendelig, da den indeholder en stor del mættede fedtsyrer, og derfor fint tåler stegning. Kokosolie er meget holdbar, og kan bruges til alle slags skønhedsprodukter, hvor den også giver lidt mere konsistens end olier med lavere smeltepunkt. I Afrika bliver kokosolie anvendt i håret, til huden og til madlavning. Kokosolie er rig på laurinsyre og er kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampedræbende evner. Den indeholder mange forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter som giver den mange forskellige anvendelsesmuligheder. Kokosolie er især egnet til tør og følsom hud.

Palmeolie

Palmeolie  udvindes af oliepalmeplanten Elaeis Guineensis, og det er en spiselig vegetabilsk olie.

Oliens oprindelige farve er rød, og den indeholder en stor mængde af mættede fedtstoffer. Du kan anvende olien til madlavning, fremstilling af sæber eller som en form for medicinsk behandling.

Olien virker blødgørende, gør huden glat

og gør skønhedsprodukter fastere. Den er velegnet til alle hudtyper, men især egnet til tør hud.


Palmeblade

Palmeblade har en høj koncentration af jern og vitaminerne A og E. E-vitamin forebygger tør og glansløs hud samt leverpletter på huden. Den beskytter også huden mod for tidlig aldring.

A-vitamin modvirker tør hud, skæl og rynkedannelse og beskytter mod solskader. Der findes også Allatonin i palmebladene, som er et stof, der stimulerer væksten af nye hudceller.

Palmekerneolie

Palmekernolie er lavet af palmekerner fra palmetræfrugten. Den indeholder laurinsyre som har anti-mikrobielle og svampedræbende egenskaberTILMELD VORES NYHESDBREV

CONTACT US

  • Naturelle.dk ApS
  • Listedvej 38
  • 2770 Kastrup
  • Tel. +45 71 992 170
  • Mobilepay: 93 200 518
  • info@naturelle.dk
  • CVR number: 38999990