Afrikansk sort sæbe

Sort sæbe til ansigtspleje

Sort sæbe til intimpleje

Sort sæbe til kropspleje 

Passer sort sæbe til min hud?

Få gratis guide til afrikansk sort sæbe 


Afrikansk sort sæbe

Afrikansk sort sæbe har været anvendt på det afrikanske kontinent i generationer. Sæben er særlig kendt blandt vestafrikanske folk. 100% naturlig sæbe uden konserveringsmidler, farve eller duftstoffer. Afrikansk sort sæbe er blandt verdens sundeste og mest helende sæber.

Sæben plejer hud og ansigt, og bekæmper psoriasis, akne, dermatitis, eksem og andre hudproblemer. Sæben fremhæver og udjævner hudens naturlige farve.

Mange gravide kvinder bruger sæben som kur under og efter graviditeten for at undgå tør hud, strækmærker og andre hudirritationer, der opstår under graviditeten på grund af hormonelle  forandringer i kroppen.

Afrikansk sort sæbe er oprindeligt fra Nigeria. Den første produktion af sæben fandt sted blandt den befolkningsgruppe som hedder Yoruba. Det var kvinderne der producerede og solgte sæben i deres lokalsamfund. Kvinderne var handelskvinder, og derfor tog de til nabolandene som ligger omkring Nigeria for at sælge sæber og andre produkter. Således har de andre vestafrikanske lande fået kendskab til den sorte sæbe.

I dag bliver sæben stadig produceret i lokalsamfund i mange lande i Vestafrika. Kvinderne etablerer foreninger, hvor de hjælper hinanden med at producere sæber og andre skønhedsprodukter.

Der findes mange slags afrikanske sorte sæber, men de mest kendte afrikanske sorte sæber i Vestafrika i dag er dem fra Ghana og Nigeria. Men kvaliteten er forskellig.

Den kvalitet af afrikansk sort sæbe der bliver tilbudt på Naturelle.dk er fra Ghana. Produktet er fuldstændig håndlavet.

Vores sæbeproducenter er valgt på baggrund af sæbens kvalitet, hygiejne og omhu under fremstillingen af sæben samt kvindernes effektivitet og sammenhængskraft.

Kvinderne er dygtige og ressourcestærke. De har en stor ekspertise i fremstilling af sort sæbe, da fremtillingen er gået i arv i generation efter generation i deres lokalsamfund.

Find vores sort afrikansk sæbe

Sort afrikansk sæbe til ansigtspleje

sort afrikansk sæbe til kropspleje

Sort afrikansk sæbe  til intimpleje

Ingredienser

Den traditionelle afrikanske sorte sæbe indeholder vand, naturligt sheasmør, palmeolie, palmekerneolie, kokosolie, kakaosmør,

kakaopulver, asken af palmeblade eller sheatræets bark. Sæben bliver produceret på basis af gode planteolier, der plejer og heler huden.

Sheasmør

Sheasmør fremstilles af sheatræet, der vokser vildt på savannen i flere vestafrikanske lande. Frugterne er 3-5 cm lange og består af frugtkød og kerne.

Farven er gulgrøn, og frugten har en sød smag. De afrikanske folk har i flere århundreder anvendt kernerne og fedtstoffet til mad, medicin, hudmidler

og som beskyttelse mod solen. Frugtens kerner knuses og fedtstoffet presses ud. Sheasmør er meget hudvenligt og har mange gode egenskaber.

Forsøg med sheasmør har givet gode resultater ved tør hud, solskader og eksemer, især psoriasis. Smørret har et naturligt indhold af det sårlægende

allantoin, desuden vitamin E og karotin (pro A-vitamin)

Kakaosmør

Kakaotræet er et tropisk stedsegrønt træ, der bliver 5–12 meter højt. Blomsten sidder direkte på stammen, og fra den udvikles op til 25 cm lange

og agurkelignende gulbrune frugter. Inde i frugterne findes 20-40 kakaobønner. Der er 45% fedtstof i bønnerne.

Kakaosmør  fremstilles ved udpresning af den opvarmede kakaomasse. Smørret er gulligt-hvidt og har en behagelig lugt.

Kakaosmørret indeholder ingen flerumættede fedtsyrer og har derfor en ret god holdbarhed. Kakaosmør er nærende og beskyttende for huden. Som alle andre fedtstoffer med mange mættede fedtsyrer er det især godt til tør hud.

Kakaopulver

Kakaopulver blødgør og gør huden fast. Den har en høj antioxidante og antiinflammatorisk som blokerer skadelige frie radikaler i kroppen.

Kakaopulver har en god mængde af vitamin C og magnesium, som hjælper med at beskytte huden og holde den sund.

Kakaopulver hjælper med at øge og beskytte blodtilførslen til huden, holder huden sund og glødende. Den hjælper med at forbedre hudens teint. Det giver også fugt til huden, da kakao indeholder et råt enzym, som reparerer cellen og dens foryngelse.

Kokosolie

Kokosolie udvindes af nødder fra kokospalmen. Olien er et fast fedtstof, der først bliver flydende ved 25–28 graders temperatur.

Den er hvid med sødlig duft og smag. Kokosolie anvendes i mad og til fremstilling af sæber. Til stegning er den yderst anvendelig, da den indeholder en stor del mættede fedtsyrer, og derfor fint tåler stegning. Kokosolie er meget holdbar, og kan bruges til alle slags skønhedsprodukter, hvor den også giver lidt mere konsistens end olier med lavere smeltepunkt. I Afrika bliver kokosolie anvendt i håret, til huden og til madlavning. Kokosolie er rig på laurinsyre og er kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampedræbende evner. Den indeholder mange forskellige vitaminer, mineraler og antioxidanter som giver den mange forskellige anvendelsesmuligheder. Kokosolie er især egnet til tør og følsom hud.

 Neemolie

 

Koldpresset neemolie er udvundet af frøene fra neemtræet. Træet er en del af mahognifamilien. Neemolie har en gulligbrun farve og har en meget markant jordagtig lugt. Den er god til at blive blandet med geraniumolie, cedertræolie og sandeltræolie for at dulme den markante lugt som den oprindeligt indeholder.

 Neemolie anses for at være en værdifuld olie rundt omkring i verden, da den har evner til at helbrede mange sygdomme og gener. Den har været anvendt i indisk og afrikansk naturmedicin i tusindvis af år.

 Neemolie er meget rig på omega 6 og 9 fedtsyrer. Som skønhedsplejeolie er den effektiv til at fjerne pigmenter og aldertegnspletter. Den plejer og beskytter huden og bekæmper aldring. Den er antiviral, antibakteriel og forhindrer infektion.


 Aloe Vera

Aloe er en flerårig urt, der oprindeligt stammer fra Sudan i Afrika. I dag dyrkes den rundt omkring i hele verden.  Den er et tropisk sukkulent, hvilket vil sige, at den har tykke, vandholdige og saftfulde blade. En sukkulent behøver ikke særlig meget vand og kan derfor tåle udtørring. Af den grund er den således modstandsdygtig overfor tørke. Aloe har i mange århundreder været kendt for sine helende egenskaber, derfor bruger man den både indvortes og udvortes. Aloe bruges i kosmetik og i lægemidler.Den er en af de mest populære ingredienser i kosmetik og findes derfor i rigtig mange hud- og hårplejeprodukter såsom creme, lotion, toner, sæber, shampoo og balsam.

 Kaolin

Hvidt kaolin ler er en fantastisk ingrediens til ansigtspleje. Det er det mest milde af al mineral ler, og derfor er den især egnet til følsom og sart hud. Kaolin ler er rig på silicium og aluminium silicat. Det behandler og heler huden, og er effektivt mod aldring og forebygger rynker

Sort sæbe til ansigtspleje

Afrikansk sort sæbe til ansigtspleje. Denne sorte sæbe er produceret på ældgamle afrikanske skønhedsopskrifter. Sæben er håndlavet og er fuldstændig uden konserveringsmidler, farver eller duftstoffer. Sæben plejer din hud og forebygger rynker.

Anvendelse: Bruges til ansigtspleje. Sæben skummer og har en dybderensende, men mild og fugtgivende effekt, som efterlader huden blød og lækker. Du kan bruge  sæben morgen og aften. Du skal fugte sæben med vand, skumme den op og massere den grundigt ind i ansigtet og på halsen. Vask sæben af med lunkent vand. Påfør derefter toner, dagcreme eller natcreme.

En god renserutine er med til at fjerne døde hudceller og får huden til at se frisk  og sund ud.

 

Fjerner effektivt makeup: Afrikansk sort sæbe til ansigtspleje fjerner din makeup og urenheder på huden. Du behøver ikke at skrubbe eller anvende flere produkter, da sæben dybderenser dit ansigt. Sæben minimerer fine linier og forebygger rynker.

Til børn og voksne med sensitiv hud:Sæben kan også bruges til brusebad eller karbad, hvis man har en meget sensitiv hud. Børn fra 0 år og opefter kan også anvende sæben.

Opbevaring: Sæben skal opbevares tørt. Da sort sæbe absorberer vand, lad det ikke sidde i vand efter brug. Der må ikke komme vand i opbevaringsbøtten som sæben kommer i. Sørg for at fjerne vand fra bøtten, hvis der skulle komme vand i efter anvendelse.

Vi sælger den absolut originale sorte afrikanske sæbe. Vores sorte sæber er produceret på respekt for de traditionelle afrikanske skønhedsopskrifter.

Der er mange sorte sæber på markedet. Du skal blot være opmærksom på, at den originale sorte sæbe ikke har sort farve, men BRUN.

Sort sæbe til intimpleje

Afrikansk sort sæbe til intimpleje er vores nyeste produkt inden for sorte sæber. Vi arbejder omhyggeligt på at finde absolut autentiske skønhedsprodukter til personlig pleje. Denne sæbe er skønhedshemmeligheden for mange afrikanske kvinder.

Det er meget vigtigt at pleje den sarte hud og at have en afbalanceret og sund intimhygiejne. Denne sæbe beskytter intimmiljøet og holder skedeåbningen stram og ren. Sæben er håndlavet og er fuldstændig uden konserveringsmidler, farver eller duftstoffer.

Anvendelse: Du skal fugte sæben med vand, skumme den op og massere den grundigt ind i intimmiljøet. Vask sæben af med lunkent vand.

Du skal bruge sæben hver dag.

Sensibel hud i ansigtet: Folk med meget sensibel hud kan anvende denne sæbe til ansigtspleje.

Opbevaring: Sæben skal opbevares tørt. Der må ikke komme vand i opbevaringsbøtten som sæben kommer i. Sørg for at fjerne vand fra bøtten, hvis der skulle komme vand i efter anvendelse.

 Sort sæbe til kropspleje

Afrikansk sort sæbe til kropspleje. En dejlig sæbe til din daglige pleje. Vores sæbe til kropspleje skal KUN anvendes til kroppen. Sæben er håndlavet, og er fuldstændig uden konserveringsmidler, farver eller duftstoffer.

Anvendelse: Til kropspleje - velegnet til brusebad eller karbad.

Sæben skal anvendes sammen med en netsvamp. Du skal bruge sæben hver dag.

Opbevaring: Sæben skal opbevares tørt. Da sort sæbe absorberer vand, lad den ikke sidde i vand efter brug. Der må ikke komme vand i opbevaringsbøtten, som sæben kommer i. Sørg for at fjerne vand fra bøtten, hvis der skulle komme vand i efter anvendelse.

Afrikansk netsvamp til sort sæbe

Denne netsvamp er lavet i det fineste nylon materiale. Længden er på 1 meter og med en bredde på 50 cm.

Den hjælper dig med at vaske ryggen og hele kroppen uden problemer. Den fjerner døde hudceller og stimulerer blodcirkulationen.

Den skal anvendes med afrikansk sort sæbe til kropspleje

 Passer sort sæbe til min hud?

Alle hudtyper kan have gavn af afrikansk sort sæbe. De fleste, der bruger sæben, er meget tilfredse med sæbens effekt på deres hud. Sæben kan bruges af alle hudtyper, tør, fedtet, kombineret sart og sensibel og normal hud.

Vi har en speciel sort sæbe til ansigtspleje i vores sortiment samt en sort sæbe til intimpleje, den samme sæbe kan anvendes til ansigtspleje, hvis man har en meget sensibel hud. Den autentiske afrikanske sæbe indeholder ingen farlige kemikalier, der kan føre til irritation på din hud.

Afrikansk sort sæbe er meget populær på markedet, derfor er der en del imitation af sæben.

På Naturelle.dk finder du kun autentiske afrikanske sæber i vores udvalg.