Moringa (Oleifera) er et af naturens vidundere. Det er absolut en af de vigtigste superfoods der findes. 

Moringabladene indeholder mange livsnødvendige proteiner, vitaminer og mineraler.

De har et rigt depot af aminosyrer, som er byggesten lavet af proteiner. Moringabladene indeholder også mange gode vitaminer såsom vitamin A, B1, B2, B3, B6 og C. Man finder også mineraler som calcium, jern, kalium, magnesium, fosfer og zink. De indeholder næsten ingen fedt. 

Moringaplanten indeholder mange nyttige antioxidanter såsom kaempferol, caffeoylquinsyre, chlorogensyre, quercetin og rutin. Disse antioxidanter har terapeutiske evner til at hele og fjerne stress i kroppen.

Moringa har været kendt i Afrika i flere århundrede. De gamle afrikanere påstår, at den helbreder mere end 400 sygdomme. Eksempelvis i det lille afrikanske land Benin har næsten alle husstande planten i deres gård. Man mener stadigvæk at det er en af de vigtigste planter at have i sit hjem, da den helbreder og forebygger rigtig mange sygdomme.


Jeg kan huske som barn at min far, som er høvding, insisterede på at vi altid skulle komme friske moringablade i vores madretter eller i vores morgente. Dengang kunne jeg overhovedet ikke forstå hvorfor planten med de meget små blade skulle være så vigtig for os at spise.

Men som voksen, har jeg nu fået forståelse og viden omkring moringaplantens vigtighed.

Jeg bruger selv moringa til rigtig mange ting i dag. Jeg kommer den i mine madretter, i 

 smoothies, yoghurt eller skyr og jeg bruger den også som ansigtsmaske. 

Jeg synes den giver masser af fugt til min ansigtshud. Det er min yndlings ansigtsmaske.

Man kan sagtens blande moringapulveret sammen med mineralsk ler for at lave en lækker maske eller man kan også blot bruge moringapulveret for sig selv til at lave masken. 

Noget jeg tydeligt kan huske er at når man anvendte moringa i Benin, der hvor jeg oprindeligt kommer fra, så pressede man væske ud af friske moringablade og kom væsken i røde øjne. Den har evner til at fjerne betændelse fra øjnene.

Moringa er en meget vigtig superfood at inddrage i kosten hver eneste dag. Man kan nemt indtage Moringa ved at komme 1- 2 teskefuld i smoothies, yoghurt eller skyr. Man kan spise det  om morgenen og om aftenen.

Alle har gavn af at spise moringa. Moringapulveret har en neutral smag. Det er en god superfood til mennesker i alle aldre.


Her er nogle af de gode fordele der er ved at spise moringa:

  • Beskytter leveren

  • God fordøjelse (Hvis du spiser moringa hver dag får du ingen fordøjelsesproblemer)

  • Sund hud og hår

  • Hele sår

  • Beskytter øjnene

  • Forebygger hjertekarsygdomme

  • Hjælper på forhøjet blodtryk

  • Svampedræbende og antibakteriel

  • Stærkt immunforsvar 

Vores Moringapulver er håndlavet. Bladene er ikke tørret i direkte sol, fordi vi ønsker at bevare de naturlige ingredienser og vitaminer de indeholder. 

Pulveret er lavet med en træmorter. Vores Moringa er lavet fuldstændigt på den traditionelle måde.