Æblecidereddike er et vidunderligt naturprodukt, hvis fordele har været kendt i århundreder. Det er første i de seneste årtier, at er det er blevet meget populært, og man har fået meget viden om den positive effekt i forhold til hudpleje og sundhed.

Man påstår, at æblecidereddike er god til at stabilisere blodsukker, intensivere vægttab samt fjerne bumser og akne fra huden.

Mange  Hollywood-stjerner tager nogle dråber af æblecidereddike om dagen så maven forbliver flad og så de kan holde den slanke linje.


Æblecidereddike er baseret på æbler. Det fremkommer ved gæringen af æbler. Æblecidereddike har et syreindhold på 4-8 procent, og smagen er skarp, fyldig og rund.

Den gæring, som det har gennemgået gør, at det indeholder mindre sukker og færre kalorier.

Eddike bruges ofte som konserveringsmiddel, til medicinske og hudplejeformål.

 

Herunder kan du læse 6 fordele, som du kan drage af æblecider.


Sænker appetitten og fremmer en god fordøjelse

 

- Æblecidereddike er godt til at sænke appetitten og giver en god fordøjelse. Du kan starte din dag med at tage nogle få dråber og gør det samme før måltider.

Den hjælper også kroppen til at udnytte sit kalcium bedst muligt, hvilket giver stærkere knogler, hår og negle.

 

 Æblecidereddike som antiseptisk middel

 

- Æblecidereddike er antiseptisk og fremragende mod infektioner. Hoste, forkølelse og infektion kan afhjælpes med en kop varmt vand med 2 spiseskefulde æblecidereddike og en smule honning. Den er også god til at lindre hvepsestik, hævelse og ubehag.

Hvis du er generet af vaginal kløe, så kom lidt æblecidereddike i en smule varmt vand og anvend det på udvendigt i skeden. Æblecidereddike er svampedræbende. Det er effektivt mod ringorm og fodsvamp.


Giver en flot fremtoning til huden

 

 

- Æblecidereddike har vist sig at behandle eksem, akne og reducere dannelse af ar. Ved daglig brug af æblecidereddike til behandling af ar og pigmenter i tre måneder har påvist markante forbedringer i hudens farve og fremtoning.

Husk, at en sund, varieret kost samt gode masker og olier er også med til at give din hud en sund fremtoning og afhjælper bumser, akne og andre hudsygdomme.

 

 

 Lindrer solskoldninger

 

Solskoldning forekommer ved for lang tids eksponering i stærkt sollys, og det skyldes solens ultraviolette stråler.

Æblecidereddike er et godt naturligt middel til at lindre solbrændt hud.

Kom en kop æblecidereddike i ¼ kokosolie og lidt lavendelolie og kamilleolie til et lunkent karbad.

Læg dig i vandet for at dulme smerten. Lig i karbadet i 30-40 minutter for at fremme helingen og mindske betændelsen.


Æblecidereddike som en naturlig deodorant

 

- Æblecidereddike har antibakterielle egenskaber. Derfor kan det anvendes som en naturlig deodorant. Du kan blot dryppe lidt på fingrene og anvende det under armhulerne for at neutralisere lugt og holde dig lugtfri.


Æblecidereddike i den daglige rengøring

 

-  Du kan lave et helt naturligt rengøringsmiddel ved at blande vand og æblecidereddike. Det er en af de nemmeste og mest effektive måder at anvende æblecidereddike på. Da den har antibakterielle egenskaber er den perfekt til at dræbe bakterier og holde husgenstande rene.