Hvad er bentonit kaolin ler ?

Bentonit kaolin ler er en  sammensætning af aske lavet af vulkaner og den findes i aflejringer i undergrunden. Det har en meget høj procent af kalk, hvilket gør, at det er meget sund for krop og hud. Det findes i flere varianter og farver, og smagen er anderledes afhængig af i hvilket land det er blevet udgravet.

Indfødte folkeslag over hele verden har kendt bentonit kaolin ler i tusindvis af år. Man anser bentonit kaolin ler som en naturlig kalk, der beskytter og heler kroppen.

Bentonit kaolin ler blev anvendt i generationer af det afrikanske folk til mange forskellige formål. Man bruger det både udvortes og indvortes. Bentonit ler bliver anvendt til at helbrede forskellige former for sygdomme, til skønhedspleje, og det bliver også  brugt til at lindre smerter og gener i kroppen.

 Sådan virker bentonit kaolin ler

Bentonit kaolin ler har  evnen til at fange giftstoffer og kemikalier i kroppen, så de kan blive skyllet ud, således at kroppen ikke absorberer dem. Det absorberer tungmetaller, toksiner, bakterier, svampe, frie radikaler fra kroppen. Det beskytter kroppen mod kemikalier og andre farlige stoffer.  Udover disse egenskaber indeholder bentonit leret mange gode næringsstoffer som mineraler, herunder calcium, magnesium, silica, natrium, kobber, jern og kalium.

Bentonit kaolin leret er spiseligt, derfor kan man indtage det i form af drikke eller blot spiser den som tilskud til den daglige kost.

Det fjerner affald og toksiner i kroppen da det i sin naturlige tilstand har negativt ladede molekyler. De fleste toksiner og tungmetaller har til gengæld  positivt ladede molekyler. Der sker en sammenslutning mellem molekylerne og på den måde fjernes toksiner, affald og gifte fra kroppen.

Bruges som ansigtsmaske og baby pulver

Du kan lave en lækker ansigtsmaske med bentonit kaolin ler , hvor du blander det med vand, aloe vera juice eller rosenvand. Det er fantastisk til at fjerne bakterier og toksiner der findes på hudens overflade. Det reducerer akne, bumser, kontaktdermatitis og andre hudirritationer.

Bentonit leret er også  et alternativ til babypulver i stedet for det konventionelle pulver lavet på talkum.

Flere undersøgelser mistænker talkum for at være kræftfremkaldende. Når du bruger kaolin leret  som baby pulver bruger du 100% rent naturligt pulver uden konserveringsmidler og anden tilsætning. Kaolin leret opsuger ikke blot fugtighed, men den heler og plejer din babys hud.

Du kan påføre leret på ethvert område på babyens hud som viser tegn på irritationer.

Du kan også anvende det på babyens følsomme områder for at forebygge hudirritationer.

 I mange steder i Afrika bliver bentonit leret spist dagligt af især kvinder og gravide kvinder. Og den form af indtagelse af bentonit leret har eksisteret i Afrika i flere århundreder.  Man påstår  endda, at kvinder der spiser leret under deres graviditet føder sunde børn med stærke muskler.

På nedenstående billeder ser du hvordan det ser ud. Det ligner sten, men bliver spist i den tilstand. Det bliver meget blødt ligeså snart det får kontakt med mundvand. Efter spisning af den skal der indtages masser af vand.

Bentonit kaolin ler kan både købes i pulver og sten form, begge finder du på vores webshop under mineralske ler.

 OBS !

Man bør ikke indtage en stor mængde af bentonit kaolin ler, da den kan resultere i forstyrrelsen i fordøjelsen

Vi anbefaler, at du spiser 30 g. bentonit-ler dagligt og efterhånden  60 g. dagligt

Plej dine fødder med bentonit kaolin ler

Vores fødder er meget vigtige i hverdagen. De bærer os rundt hver eneste dag, så vi er i stand til at udføre vores gøremål og fornøjelser. Vi bør jo være taknemmelige for vores fødder og pleje dem som vores ansigtshud hver dag, men alligevel er fødderne det område i kroppen, vi forsømmer allermest.

Vis mere kærlighed til dine smukke fødder

Følg nedenstående anvisning to til tre gange om ugen for at opnå glade og sunde fødder.

  • Tag fodbad i ca. 20 - 30 minutter for at blødgøre huden tilsæt en halv kop bentonit kaolin ler. Dine fødder vil blive bløde og lækre. Da  bentonit leret har evner til at fjerne bakterier og svamp forebygger du også fodsvampe ved at bruge leret.

  • Fjern hård hud fra fødderne

  • Husk at tørre fødderne grundigt, især imellem tæerne

  • Masser dine fødder med en fed creme som fx vores shea butter

Du vil have en dejlig fornemmelse i dine fødder efter den pleje. Du vil endda sove rigtig godt den dag, da alle kroppens nerver samles lige præcis under fødderne. Ved at pleje og massere fødderne stimulerer du også andre dele af kroppen.