Aromaterapi

Aromaterapi betyder behandling med aromatiske olier, som også kaldes for æteriske olier. Æteriske olier udvindes af planter, blomster, urter, blade, frugter, skaller, frø, bark eller rødder. Æteriske olier indeholder den koncentrerede del af en plante. 

I over 5000 år har aromaterapi været et troværdigt element blandt mange kulturer, der spænder vidt over hele kloden. Æteriske olier blev anvendt af gamle ægyptere under kirkelige ceremonier for at skabe harmoni og en velduftende atmosfære. Desuden anvendte de æteriske olier som antiseptiske midler. Nogle af de mest almindelige årsager til, at folk anvender aromaterapi omfatter lindring af smerte, forbedring af søvnkvaliteten, reducering af stress, overvindelse af symptomer på depression og til at berolige ømme led.

Duftene påvirker vores sanser og nervesystem og kan for eksempel gå ind og skabe energi, vitalitet, balance og afspænder kroppen.

Æteriske olier har mange fantatiske anvendelsesmuligheder. Du kan ikke alene anvende dem i din hudplejeprodukter, men også i duftlamper og massageolie, dryppe dem i badekar, på hovedpuden, i bilen eller på kontoret. Når du skal bruge æteriske olier , er det vigtigt altid at blande dem med en almindelig koldpresset planteolie, da den i sin rene er meget stærk.

Tre måder at anvende aromaterapi på i dit hjem: 

1. Du kan inhalere æterisk olie for for den mentale virkning. Dup den på et lommetørklæde eller på hovedpuden. Påfør tre dråber og tag tre til fem vejrtrækninger. Du kan også inhalere dampen fra æterisk olien ved at blande den med kogende vand.


2. Du kan blande  æterisk olie i koldpresset planteolie for at skabe din egen kropsolie og bruge den efter badet. Du kan også tilsætte den i bodylotion og cremer for at skabe en lækker duft.


3. Du kan blande æterisk olie i oliebrænder  for at rense luften og fremkalde den aromatiske atmosfære indendørs.

Sådan virker de enkelte æteriske olier

Citron

Citronolie opkvikker sindet. Den øger gennemstrømningen i kroppen, hvilket forbedrer iltning og koncentrationsevne. Den bekæmper infektion, balancerer syre/ base forholdet i kroppen.


Grapefrugt

Grapeolie har en frisk og gennemtrængende citrusduft, som virker opkvikkende og fordriver dystre tanker. Den forbedrer koncentraionsevnen, styrker immumforsvaret og bekæmper infektion.


Lavendel

Lavendelolie har beroligende og antidepressiv virkning. Indhalering lindre forkølelse, kvalme, og virus. Lavendel æterisk olie er en universalmiddel, da den forstærker alle andre oliers effekt.Orange - appelsinolie

Forfriskende og opløftende duft der stabiliserer energiniveauet i kroppen. Appelsinolie er også et beroligende middel, som er velegnet mod nervøse spændinder ledsaget af søvnløshed. Den er god at blande med ylang ylang, neroli, kanel,sitron og myrraTetræolie

Tetræolie har svampedræbende, antibakterielle og antivirale egenskaber og anvendes først of fremmest mod infektioner. Tetræolie anvendes ofte mod hudproblemer som  bumser, akne, vorter, hård hud, fodsvamp, udslæt, insekstik, forbrændinger og  vabler.


Se udvalg af vores æteriske olier her