E-vitamin er fedtopløseligt. Det anses for at være et af de vigtigste antioxidative vitaminer, der findes. E-vitamins vigtigste opgave i kroppen er at forhindre blodkoagulation. Det spiller også en vigtig rolle i forhold til immunsystemet og forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme.

E-vitamin er både et næringsstof og en antioxidant. Som antioxidant beskytter det kroppen mod frie radikaler, der kan forulempe vores helbred.

 

Det er også vigtigt for energiproduktionen i kroppen, og i modsætning til de fleste andre fedtopløselige vitaminer oplagres E-vitamin kun kort tid i kroppen. 75 % af det indtagede E-vitamin udskilles gennem afføring.

 

De bedste kilder til E-vitamin er hvedekim, sojabønner, vegetabilske olier, fuldkorn, grønne bladgrønsager, jordnødder og æg. Hvedekim har en særligt høj procentdel af E-vitamin.

 

På grund af den vigtigste rolle som antioxidant anvendes E-vitamin hyppigt i dermatologiske produkter. Da det forsinker ældningsprocessen og er gavnligt mod hudproblemer.

 

E-vitaminolie

 

Næsten alle har gavn af at bruge E-vitaminolie. Brug af E-vitaminolie har en stor virkning på cellerne. Den positive effekt på cellerne kan hjælpe med at holde huden ren for ardannelse og med at forhindre rynker og alderstegn.

Som antioxidant er olien god for hud og hår, da den er med til at bevare elasticiteten og samtidig beskytter mod skadelig påvirkning.

 

E-vitaminolie til hudpleje

 

E-vitaminolie giver huden de næringsstoffer, fugt og antioxidanter, den har brug for at holde sig smuk, ung og pletfri. Det hjælper huden med at opbygge nye celler og beskytter den mod frie radikaler. E-vitaminolie er vigtigt i den daglige hudpleje for at bevare hudens elasticitet.

Da det er en fugtgivende kilde og antioxidant er E-vitaminolie gavnligt for rigtig mange ting.  Eksempelvis fremmer olien den solskoldede huds evne til at hele. Man skal blot smøre de

forbrændte områder med E-vitaminolie efter skoldning. Det fremskynder helingen og forebygger afskalning og ardannelse.


E-vitaminolie til ansigtspleje

 

E-vitaminolie er perfekt til ansigtspleje. Det findes allerede i næsten alle ansigtscremer  der findes på markedet. Det bevarer ansigtshudens smidighed og giver den masser af fugt. Da det indeholder en meget koncentreret mængde af antioxidanter, gendanner det nye celler, udglatter huden og fjerner rynker og ar fra huden. Det er meget fedtet og trænger derfor langsomt ind i huden. Det virker helende og fornyer huden, så det kan bruges mod mærker, akne og rødme.

 

Du kan bruge E-vitaminolie om aftenen under natcremen, så det arbejder og trænger dybt ind i huden natten over. Om vinteren kan du sagtens anvende det om dagen under dagcremen for at  holde huden fugtig hele dagen.

E-vitaminolie til hårpleje

 

E-vitaminolie giver fugt og antioxidanter til håret. Det reparerer håret fra de skader, som UV-stråler, krølle-/glattejern og hårbørster giver det hver eneste dag. Regelmæssig brug af E-vitaminolie vil styrke håret og få det til at se sundere og stærkere ud. E-vitaminolie fungerer som en naturlig balsam, som gør håret blødt, og kan også fremme hårvækst og reparere hårspidserne.

 

Du kan med fordel anvende E-vitaminolie på hovedbunden for at fjerne hårskæl eller for at undgå tør hovedbund.